Als je net wil beginnen met een webshop of een website opzetten dan kunnen de kosten oplopen. Zeker als je nog niet heel veel kennis hebt over websites kan het zijn dat er onnodig kosten gemaakt kunnen worden zonder dat het geld oplevert. Het uiteindelijke doel van een website opzetten is natuurlijk om er winst mee te behalen. Voor het maken van een goed werkende website heb je een website bouwer nodig dit kan WordPress of Wix zijn. Verder is er ook een webhosting en domeinnaam nodig, dit zijn vaak maandelijkse of jaarlijkse kosten waar je aan vast zit. Om eventueel deze kosten te drukken in het begin en geld te besparen hebben wij twee tips voor je uitgelicht.

Probeer de proefversie

Wanneer je een nieuwe website gaat opstarten dan zal het eerste halfjaar vooral een testfase zijn. Zeker in deze periode is het zonde als je een duur webhosting pakket aanschaft zonder dat je goed weet wat je ermee kan doen. Ga daarom op zoek naar een gratis proefpakket. Dit wordt niet door alle webhosting bedrijven aangeboden. Zoek daarom goed op het internet. Wil je meerdere servers onderbrengen onder 1 (colocatie) dan kan de prijs al gauw oplopen tot € 30,- per maand. Meer informatie over een colocatieserver en de gratis proefperiode lees je op de website. Het is ook altijd goed om te weten hoe veel je betaald per IP-adres om eventueel geld te besparen.

 

Samen met iemand een website opzetten

Een andere manier om geld te besparen op het bouwen van een website is om samen met iemand een website op te zetten. Dit klinkt heel erg makkelijk maar het scheelt in de realiteit een hoop. Daarnaast heeft het ook nog meer voordelen want je kan samen je plannen doornemen en ervoor zorgen dat de website beter scoort.