Heb je een restpartij? Zero Stock is een opkoper die zich bezighoudt met het opkopen partijen en het opkopen restpartijen. Opkopen partijen en opkopen restpartijen heeft als voordeel dat je weer kunt beschikken over liquide middelen. Ben je gewisseld van assortiment? Dat kan een reden zijn dat je bepaalde artikelen niet meer kunt verkopen. Die artikelen kun je laten opkopen door een opkoper. Besluit je om restpartijen te verkopen aan een opkoper? De opkoper betaalt de factuur alvorens de door hem gekochte goederen mee te nemen. Bij het verkopen van partijen of restpartijen aan een opkoper loop je dus geen enkel risico.

Jouw incourante voorraad laten opkopen

Stel de uit jouw eigen voorraad verkochte producten worden slecht verkocht. Blijf je met de voorraad zitten? Dan is dat nadelig voor jouw bedrijf. Omdat jouw voorraad wordt mee gecalculeerd in jouw boekhouding zijn de kosten een last op jouw schouders. Bovendien heb je door deze voorraad minder ruimte om nieuwe producten op te slaan. Door het laten opkopen van de niet verkoopbare voorraad door een opkoper worden de opslagkosten lager. Door het verkopen van jouw incourante voorraad aan een opkoper worden dus zowel de kosten beperkt als de opslagcapaciteit voor nieuwe producten beperkt. Je kunt natuurlijk ook proberen om jouw incourante voorraad zelf te verkopen. Doorgaans kost dat veel tijd en inspanning. Bovendien levert het vaak niet veel op. Verkopen voorraden of verkopen restanten is dan dus een betere optie.

Jouw winkelvoorraad laten opkopen

Stel je hebt producten ingekocht voor jouw winkel. Bepaalde producten voldoen niet aan de verwachting. Die producten hebben kleine verkoopaantallen. In veel gevallen kunnen de niet verkochte producten niet worden geretourneerd. Het verkopen van die producten aan een opkoper is dan een goede optie. Door een sluiting of een geplande verbouwing kun je plotseling met een grote hoeveelheid resterende winkelvoorraad komt te zitten. Waarschijnlijk heb je niet genoeg ruimte in jouw magazijn om die grote hoeveelheid resterende winkelvoorraad op te slaan. Het verkopen van die winkelvoorraad aan een opkoper is dan een goede optie.

Jouw bedrijfsinventaris laten opkopen

Stel je besluit dat jouw inventaris aan vervanging toe is. Wat kun je doen met de oude inventaris? Je kunt die inventaris laten opkopen door een opkoper. Besluit je om dat te doen? Dan wordt die inventaris door de opkoper opgehaald en indien nodig gedemonteerd. Je bent dus snel van jouw oude inventaris af. Daarom kun je ook snel nieuwe inventaris aanschaffen. De opkoper kan de waarde van jouw oude inventaris bepalen. Hij doet een reëel bod. De opkoper van Zerostock maakt jouw oude bedrijfsinventaris dus weer liquide. 

Opkopen van geretourneerde goederen

Heb je een webshop? Dan komen er producten die niet voldoen aan de verwachtingen van de klanten retour. De verpakking van een geretourneerd product kan zijn beschadigd of het product is stuk. Doorgaans kunnen geretourneerde producten niet meer worden verkocht. Het laten opkopen van die producten door een opkoper is dan een goede optie. Een opkoper biedt een goede koopsom voor die retourgoederen. Ook zorgt hij voor een vlotte betaling en een snelle afvoer van de goederen. De door de opkoper opgekochte retourgoederen krijgen een tweede kans.