De legging, de skinny jeans, jegging en ook de tregging. Deze fashion termen komen we tegenwoordig overal tegen. Het kledingstuk van iedere fashionista bestaat dit jaar niet meer alleen uit gewone broeken en rokken. De legging is weer terug, maar nu ook de jegging en de tregging.

Kruising tussen legging en broek

 

Een tregging is eigenlijk een kruising tussen een legging en een broek. Deze heeft een soepele pasvorm en is ook wat strakker dan de meeste broeken. De meeste treggings hebben geen broekzakken en zijn dus net als de voorkant van een legging: plain. Vaak ontbreekt er ook een rits iets wat we wel weer tegenkomen bij een broek. Je kunt de tregging eigenlijk zien als een strakke broek. Het fijne van een tregging is ook dat deze vergeleken met een legging niet doorschijnt, omdat de stof nou eenmaal dikker is.

 

Een broek zonder voeten

 

Een jegging is net zoals een legging een broek zonder voeten, maar dan in jeans stijl. Meestal gemaakt van dunne materialen lijkende op spijkerstof. Kortom het is een jeans en legging in één. Ook de jegging is frisser dan een legging en wordt ook gedragen onder een rok of lang shirt. Deze broek zit ook strak en de lichaamsvormen zijn duidelijk zichtbaar. De jegging is net zoals de legging ook zeer flexibel en elastisch. Tegenwoordig zie je veel meisjes en vrouwen lopen in een jegging met hierover een minirok.

 

Kledingstuk van iedere fashionista

 

De legging is de meest gedragen kledingstuk van iedere fashionista. Combineer daarom deze legging met andere materialen en andere kleuren uit je garderobe. Je kunt vele kanten op met een legging. Omdat een legging vaak comfortabel en van stretch is, is de stof ook mooi te dragen met wijde kledingstukken.

 

Denk bijvoorbeeld aan een wetlook legging in combinatie met een wijde, trui en enkellaarzen. Hoe je een legging ook wilt dragen, het is een stof die iedereen kan dragen.

 

Of je nou gaat voor een look voor elke dag of voor een perfecte look tijdens een feest, deze broeken kun je altijd dragen. Wanneer je het combineert naar je eigen stijl, creëer jij een originele en unieke outfit!